Voetkundig adviseur/ schoenconsulent

Heeft u met regelmaat dat u nieuwe schoenen koopt waarvan u achteraf zegt: ”dat had niet gemoeten.” De reden is vaak dat ze niet lekker zitten, pijnklachten geven of ander ongemak.

Goede schoenen moeten goed passen, lekker lopen zonder pijn en passend bij de gelegenheid.

Vaak wordt gekeken naar het model, prijs en kleur. Maar het meest belangrijk is dat de schoen bij uw voet past en dat een eventuele inlegzool er goed in ligt en dat de schoen de werking van de zool versterkt.

Een veel gehoorde opmerking is ook “de schoen was erg duur, dus dan zal het toch goed zijn”.

Kwaliteit heeft uiteraard een prijs, maar bijvoorbeeld een dure leren Italiaanse schoen, hoeft niet goed te zijn of bij uw voet te passen.

In veel schoenwinkels wordt helaas de voet niet meer gemeten, waardoor niet de lengte en breedte van uw voet bepaald kunnen worden. Juist dit is essentieel om daarna te kunnen zien welke modellen en merken bij uw voet passen.

Gedurende mijn studie aan de academie voor podologie heb ik de opleiding voor voetkundig adviseur/schoenconsulent gevolgd. Tijdens de afspraak meet en beoordeel ik uw voeten en schoenen. Ik kan problemen en of afwijkingen aan voeten signaleren en er een volgend advies op geven. Tevens kan ik u adviseren over standaard hulpmiddelen, inlegzolen, tong- en hielpolstering.

De schoenen die u heeft neemt u mee en worden tevens gemeten en beoordeeld.

Door middel van dit consult kan ik samen met u zorgen dat u de volgende keer de juiste schoen koopt en dat u weet waar u op moet letten.