Werkwijze

De eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid onderzoek van ongeveer veertig minuten. Tijdens dit onderzoek wordt naar uw klachten en dagelijkse bezigheden gevraagd. Vervolgens wordt de stand van uw voeten, looppatroon alsmede de functie van de gewrichten en uw schoeisel onderzocht. Vaak zal aanvullend onderzoek gedaan worden. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van moderne 3D voetscan techniek en electronische drukmetingen onder de voet.

Na afloop van dit onderzoek kan veelal de oorzaak worden vastgesteld van uw klachten en wordt er in overleg met u een behandelplan opgesteld. Buiten aanvullende adviezen zal dit vaak een hulpmiddel in de vorm van een persoonlijk voetbed of een orthese zijn.

Hierna begint het digitale ontwerp proces van uw 3D voetbed en worden corrigerende of juist ondersteunende elementen toegevoegd. Tevens worden de eigenschappen van de toepasbare materialen waaruit het voetbed zal worden gemaakt gekozen. Ook keuzes in het te kiezen van afdekmateriaal worden hier bepaald afhankelijk van het beoogde gebruik.

Productie
Elke 3D podotherapeutische zool wordt in onze eigen werkplaats middels een computer gestuurde freesmachine geproduceerd. Dit levert een uiterst nauwkeurig individueel eindproduct op wat perfect aansluit op uw voet.
Daarna wordt het handmatig afgewerkt waarvoor wij de beste machines en materialen hebben.

In gebruik nemen
Tijdens het consult voor het passen van het voetbed wordt nogmaals de vorm en de werking gecontroleerd en besteden wij aandacht aan uw meegebracht schoeisel. In onze werkplaats vinden dan de laatste kleine aanpassingen plaats zodat uw hulpmiddel in zoveel mogelijk schoeisel te gebruiken is. U ontvangt verder adviezen over het inlopen, gebruik en onderhoud van uw hulpmiddel.

Nacontrole
Na 6 weken gebruik van uw podotherapeutische zolen vindt de nacontrole plaats waarbij de totale behandeling/klachtenverloop zal worden geƫvalueerd. Eventuele bijstelling aan adviezen en/of de zolen kunnen direct worden toegepast.