Medisch pedicure

Naast samenwerking met diverse pedicures in de regio, werken we binnen onze praktijk met een medisch pedicure. De medisch pedicure is tevens werkzaam binnen ons team als voetkundig sportadviseur.

Het doel van de medisch pedicure is het behandelen en onder controle houden van o.a. mensen met risicovoeten als Diabetes Mellitus, Reumatoïde Artrose. Zij heeft een signalerende functie, en adviseert over schoeisel en voetverzorging. Tevens kan zij kleine zoolaanpassingen/reparaties verrichten bij het dragen van onze podotherapeutische inlay’s.

Vanwege haar specialisaties is het mogelijk om tijdelijke ondersteuning te bieden bij klachten waar uw eigen pedicure tegenaan loopt. U kunt desgewenst ook samen met uw pedicure een afspraak maken voor advies en een tijdelijke behandeling.

Klachten die door de medisch pedicure behandeld kunnen worden zijn o.a:

  • Verwijderen van likdoorns en eelt
  • Verwijderen van wratten middels cryotherapie
  • Nagelbeugels plaatsen bij ingroeiende nagels
  • Verzorgen en knippen van de nagels
  • Geven van een uitgebreid schoenadvies
  • Passend maken van het voetbed na onderzoek bij de podotherapeut.

Vanwege het feit dat onze medisch pedicure altijd in dezelfde praktijkruimte als de podotherapeut werkt, kunnen eventuele andere/gecompliceerde klachten in de meeste gevallen direct gezien worden door de podotherapeut.

In de praktijk wordt op hoog niveau gesteriliseerd, zo wordt gebruik gemaakt van een Autoclaaf en Thermodesinfector. Zo weet u zeker dat de instrumenten waarmee u behandeld wordt 100% schoon zijn.

De medisch pedicure is lid van Provoet en staat geregistreerd in het KRP register.

Wenst u een afspraak te maken met de Medisch Pedicure? Vul dan het contact formulier in, er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.